Alapítvány | Karitászújság | Karitászbolt | Pszichoklub | Karitászklub |
Szociális munka | Karitászcsoportok | RÉV | 4M | Szent Kristóf Klub

Tevékenységeink - Karitászcsoportok

A plébániai karitászcsoportok 1990 óta működhetnek újra, még Szakos Gyula püspök atya működése idején kezdődött a szervezésük.

A Karitász a plébániák kis önkéntes segítő közösségeinek munkájában jelenik meg. Az Egyházmegyei Karitász ezeknek a kis közösségeknek a munkáját segíti, és koordinálja, lehetőségei szerint.

Az egyházmegyében 52 plébánián működik karitász csoport. Ezek a kis tevékeny közösségek foglalkoznak beteglátogatással, éhesen iskolába küldött gyerekek reggeliztetésével, hátrányos helyzetű gyerekek számára szerveznek délutáni klubfoglalkozásokat, beiskolázási segélyt osztanak iskola kezdéskor, idősek számára teadélutánokat, jótékonysági bált szerveznek a közösségek erősítésért. Mondhatjuk azt is, hogy családgondozást végeznek, hiszen felmérik a szükségleteket és hiányokat, és ezek pótlását végzik.

A karitászmunka más a községekben, a kisebb falvakban, ahol többnyire ismerik egymást az emberek, és egészen más egy nagyvárosban.

A csoportok szerveződése önkéntes, munkájuk alapja az egyházközségi iránymutató (azaz felépítési és munkaterv).

A nagyvenyimi plébániai karitászcsoport 10 éves jubileumát ünnepli.

A képek sorrendben: a szolgálat alapjáért, Isten szeretetéért való hálaadás - a házilag előkészített lakomán egymás megvendégelése - alapító és vívő atyák és munkatársak - karitász segítők serege.

Karitászbolt Karitászbolt Karitászbolt Karitászbolt

A Karitász egyházközségi iránymutató letölthető INNEN
A plébániákon található karitászcsoportok felsorolása letölthető INNEN